Van Smaak schreef onlangs in haar eigen nieuwsbrief een mooi stuk over het gebruik van prei in hun gerechten. In dit stuk beschrijven ze hoe prei, vers vanuit Smilde, op het bord beland.

Het is leuk om te lezen hoe Greens & Salads bij kan dragen aan de verse en gezonde maaltijden die Van Smaak levert. We zijn dan ook enorm trots dat we onderdeel mogen zijn van dit proces. Benieuwd wat we doen? Lees dan vooral verder. 

Vers van het land

Door de samenwerking met lokale boeren, kunnen wij onze klanten altijd dagverse groenten bieden. Zo wordt onze prei bijvoorbeeld hemelsbreed nog geen 36 kilometer van onze bedrijf geteeld. 

Wij besteden vervolgens veel liefde en aandacht aan onze prei. Voordat de prei gewassen wordt, worden de uiteinden eraf gehaald en snijden we ze in de lengte doormidden. Zo kan de binnenkant goed worden meegenomen in het wasproces. 

De prei wordt vervolgens goed gewassen in de carrousel-wasserij.

Maatwerk

Na het wassen wordt de prei naar onze groentesnijderij gebracht. Daar wordt de prei op maat gesneden. Hierbij is de wens van de klant leidend.

In het geval van van Smaak moesten er, voor de verschillende gerechten, verschillende formaten geleverd worden. Hiervoor hebben we een deel van de prei grof en een deel juist erg fijn gesneden.

Nadat de prei op maat is gesneden, krijgen ze nog een vierdubbele reining. Zo kunnen wij onze klanten schone groenten garanderen. 

Tot slot, pakken we prei in en transporteren we het naar de klant.

Van Smaak

De klant maakt er uiteindelijk een verse, gezond maaltijd van. Benieuwd hoe Van Smaak dat doet? Lees dan onderstaand het volledige artikel.

Download het bestand hier