Uit liefde
voor wat de natuur
ons biedt

Ongetwijfeld besteed jij ook veel aandacht aan milieu en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Je klanten verwachten niet anders. En zo mag je dat van ons verwachten! Wij hebben net zoveel liefde voor de natuur als voor de natuurproducten waarmee we werken. En dus zorgen wij dat we het milieu zo min mogelijk belasten. Natuurlijk scheiden wij al ons hout, blik, plastic en karton voor hergebruik. Hiermee zijn we hard op weg een circulaire onderneming te worden. Maar we gaan nog veel verder.

Snijafval heeft waarde

Tijdens ons productieproces ontkomen we niet aan snijafval. Uit dit afval proberen wij nog zoveel mogelijk waarde te halen. Snijafval dat op de grond valt en niet meer gegeten mag worden, gaat naar de biovergister. We zijn aan het testen of we het overige snij-afval kunnen hergebruiken.

Zuiver water uit eigen bron

Onze groenten wassen we met water uit eigen bron. Dit bronwater komt uit de oude Drentse zandgronden. Het is zuiver en schoon en voldoet aan alle eisen. Dit laten wij regelmatig testen in een extern laboratorium.

Lekker lokaal

Wij halen onze groenten en fruit zoveel mogelijk van lokale boeren en telers. Daarmee bieden we jou maximale transparantie over de herkomst van de producten die je serveert. Tegelijkertijd ondersteunen we hierdoor ook nog eens lokale ondernemers. Bovendien reduceren we transportbewegingen en daarmee onnodige CO2 uitstoot. En dat is weer goed voor de gewassen op het land.

Grotendeels CO2 neutraal

Zoals groenten en fruit groeien in de zon, zo profiteren wij ook van deze natuurlijke energiebron. Het dak van onze groentesnijderij ligt vol zonnepanelen, die voor een groot gedeelte voorzien in onze energiebehoefte. Hierdoor produceren we dus zoveel mogelijk CO2 neutraal.

Contact

Neem vrijblijvend contact met ons op voor bestellingen of vragen.