De winter is er nog, maar het voorjaar komt er weer aan

Winterstamppotten

Het is alweer februari, maar we kunnen nog volop genieten van de winterse gerechten zoals bijvoorbeeld lekkere stamppotten, stevige erwtensoep en rode kool oven gerechten om van te smullen.

GreenS & SaladS levert hiervoor de wijnzuurkool, de boerenkool en de hutspot samen met de stampaardappelen. Hiermee is een verantwoorde avondmaaltijd in een handomdraai gerealiseerd. En of het nu een vegetarische variant is met champignons en paprika, een traditionele stamppot met rookworst en uitgebakken spekjes kan natuurlijk ook.

De rode kool bij GreenS & SaladS wordt dagelijks geleverd door boer Jaap in Kraggenbrug. Dagelijks is Jaap hier met passie mee bezig: jonge rode kool plantjes planten, verzorgen en in oktober oogsten. Hoe dit in de praktijk plaatsvindt, is te zien in de video op onze website onder het kopje ‘Actueel’.

Februari – maand om te genieten

Aan het einde van de winter is het nog even genieten van de lange avonden met de lampjes en kaarsen aan. Gezellige avonden om lekker met vrienden te tafelen en te genieten van gourmet of misschien wel een heerlijke kaasfondue.

Tip: gebruik ook eens stukjes komkommer, paprika of bloemkoel om te dippen in de kaasfondue. Lekker en gezond tegelijkertijd.

Soep gemakkelijk en gezond

Voor de erwtensoep levert GreenS & SaladS de groenten voorgesneden evenals de gewone soepgroenten voor een groentesoep of een verse tomatensoep. Ook pureersoepen zijn in een handomdraai te bereiden. Een soep is heerlijk als voorgerecht, maar past ook uitstekend als maaltijdsoep met een stukje stokbrood.

Overige gezonde en eenvoudige eenpansgerechten

GreenS & SaladS levert voor gezonde eenpansgerechten heerlijke afwisselende groenten voor het bereiden van een lekker pastaschotel of een oosterse nasi of bami gerecht. Kant en klare groenten dagelijks vers op maat gesneden en verpakt.

Hollandse asperges van Boer Hermen uit Huis ter Duin

Hoewel de asperges nog niet boven de grond uitkomen duurt het ook niet heel lang meer. De verwachting is dat de eerste asperges net voor Pasen gestoken gaan worden! In de volgende nieuwsbrief meer hierover met heerlijke recepten.

Na de lente komt de …. zomer

In de volgende nieuwsbrief besteden we aandacht aan het thema BBQ met heerlijke frisse zomersalades en het rijpe zomerfruit in onze fruitsalades.

Geïnteresseerd in een van de vele groentenmogelijkheden,
neem contact op met  GreenS&Salads afdeling verkoop: 0522-244397