Met de installatie van 275 zonnepanelen op het pand van Greens & Salads in Meppel realiseert het bedrijf een energiebesparing van minimaal 35%. De verwachting is dat hiermee een uitstoot van zo’n 30.000 kg CO2 per jaar voorkomen wordt.

Het pand van Greens & Salads in Meppel is onlangs voorzien van zonnepanelen. De installatie van zonnepanelen is een belangrijke volgende stap binnen de uitvoering van het MVO beleid van Greens&Salads. Chris de Jong van Greens&Salads: ‘We verwerken onze groentes al met zo weinig mogelijke belasting voor het milieu. Zo wordt ons snijafval als veevoer en compost verwerkt. Food for Food noemen we dat. Natuurlijk scheiden we al ons afval voor hergebruik. Met de zonnepanelen zijn we weer een stap verder in ons streven om een circulaire onderneming te worden.’

Bakker Technisch installatiebureau uit Meppel heeft de zonnepanelen op deskundige wijze geplaatst. ‘We vinden het belangrijk om de regionale economie te versterken en daarom werken we al veel samen met telers en boeren uit de regio. Ook als het gaat om andere activiteiten kiezen we waar dat kan voor regionale ondernemers. De keuze voor Bakker Technisch Installatiebureau is daar een voorbeeld van’, aldus De Jong.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Chris de Jong van Greens & Salads op (0522) 24 43 97
info@greensandsalads.eu